HTML

(Nem csak) belvárosi kajáldák

Friss topikok

  • blahalujza: ha kolléganőzni fogsz, tutira nem írok egy szót se. csirkés-négysajtos penne leginkább uncsi volt... (2009.04.22. 14:48) Dob Pizza & Grill, Take 1
  • ViPleX (törölt): És akiről rosszat írunk, jaj annak! (2009.04.22. 14:24) Intro

Archívum

Kínai a Népszínház utca elején

2009.04.27. 12:00 bakaohki (törölt)

A Blahánál a villamosmegállóból ahogy leszállunk a Meki előtt, kicsit besétálva a Népszínház utcán rögtön belebotlunk egy kínai étterembe műanyag sárkányokkal, aranyfüsttel, piros kapuval: van (a Blahától) feljebb is kínai, a gyrososok között (ami egész korrekt, de erről majd máskor), illetve itt-ott mellékutcákban, aranysárkányosról a környéken azonban csak erről az egyről tudok. Kivételesen hétvégén mentem ki M-mel, ezer dolgunk van/volt, de mondom rúgjunk ki a hámból, annyira birizgálja a csőrünk az a sárkány:

Bent a berendezés félúton az étterem és a menza között, tálca pipa, kopott-koszos műanyagpoharak pipa, fémtorony pipa, kishűtő pipa. Az eladó (gondolom a férj) unott arccal oda-odaszól a kasszásnak (gondolom a feleség), aki a pénztárgép mögött érzelemmentes arccal tolja befelé az ebédet; a választék korrekt - a hagyományostól annyi eltérést tapasztaltunk, hogy volt hal is, de ezt leszámítva jobbára a stock felhozatal; nem is kockáztattunk: csípős leves, bambuszos csirke krumplival, zöldséges tofu, kis üveg víz.

A kiszolgálás semmilyen (de legalább nem cseszegetnek, hogy akkor mi van, na mi lesz már), a melegítőpult mellett mikró is van, meg is sugározzák az ételt: forrón kértem, langyos lett, de hát mindegy - kassza csenget, kis pultnál leül, üres-algás akváriumot megbámul; emberek nincsenek, három-négy külföldi épp végez, ők indulnak. Ami meglepő: az ételek ízetlenek. A leves erős, szerencsére nincs benne hús (én is inkább tofuval szeretem), de csípőspaprikán kívül mást nem nagyon érzek; a magam oldalán a bambuszos csirke krumplival: ragacsos kávébarna löttytenger, szintén se íze, se bűze, de hatalmas adag, ahogy a tofu is.

A végeredmény egy teljesen jellegtelen ebéd, amit 2000 alatt megúsztunk, tehát az árra nincs panasz; az adagról meg legyen elég annyi, hogy a krumplit és a csirkét két külön (bár számomra valami érthetetlen okból kifolyólag: kicsi/közepes) tányérre kaptuk, de minden púpos, hatalmas (ömlik is a tálcára rendesen), jó ha a felét, két harmadát be tudtuk lapátolni - ahogy kifújtuk magunkat és újra megcsodáltuk a zöldes-fekete akváriumot, mögötte elkerített folyosót láttunk, amire a másik (bejárati) ajtó nyílt: lehet, hogy ott az igazi étterem? Ez pedig csak a gyorskonyha a kispénzű kispolgároknak, megfáradt munkásembereknek? De ezt már valószínűleg soha nem tudom meg, vagy ha igen, az sem holnap lesz: unalmas, penzum-szerű kínai ebéd, nincs miért újra bejönni, kivéve talán annak, aki a környéken dolgozik és A menza helyett most B menzára vágyik.


View Kajáldablog helyek in a larger map

Szólj hozzá!

Címkék: kínai blaha

Gados Grill, Károly körút

2009.04.22. 14:51 ViPleX (törölt)

Gusztusos, szépen megcsinált hely, napfényes terasszal a Körúton. A kiszolgálás kedves és profi. Sajna a mosoly is csak profi. Az álott hasábburgonyával és dermedt rántott sajttal teli pult fölött nekem sem lenne képem őszinte mosolyokat dobálni - főleg, ha mindebből egy ebédre való kólástul együtt 1500 forintba kerül. Sajnálom, de drága és szarból sok van, a legjobb közülük pedig a McDonalds. Arról viszont nem írok.

Különvélemény by KTamas: tipikus menza, dekára mérnek, tulajdonképp van rosszabb is. A rántotthús olyan átlagos, a majonézes kukorica ananásszal szintén, talán olyan 1100-at fizethettem háromdeci kólával, viszont ez az adag nem állítom, hogy igazán elég lett volna.

 


View Kajáldablog helyek in a larger map

Szólj hozzá!

Dob Pizza & Grill, Take 1

2009.04.21. 16:47 KTamas

A Dob utca Károly Körútnál lévő elején / végén (kívánt rész aláhúzandó) van ez a hely, szép nagy tábla hírdeti a mellette lévő falon. Van bent is, meg kint is, mi kimentünk, ha már ilyen jó idő van. A kint az elég vegyes látvány: szépen van megcsinálva, a viszont körülöttünk építkezés van, meg közepesen lerobbant bérházak, dehát a belváros már csak ilyen. A rendelés felvétele a pultnál van, viszont kihozzák.

A pizzáknál méretek vannak (20/28/32 cm) egységáron, és azt raksz rájuk, amit akarsz, ehhez tüchtig kis cetlik vannak amiken be lehet ixelnigetni őket. Árak tekintetében a középkategóriában versenyeznek, azaz az átlagnál kicsit drágábbak, mi tésztát ettünk, amik kb.1400-1600 Ft között mozognak.

Az én Bolognai spagettim meglepően jó lett: szép adag darált marha, paradicsomszósz, hagyma, kis répa. A tészta pont jóra főzve, egyáltalán nem kemény. Érdekesség, hogy enyhén csípős volt, talán egy lehelletnyi chili játszott be?

Az adagok átlagos méretűek, pont jól lehet lakni velük, szóval nem lehet rájuk panasz. Ettől függetlenül lehetne olcsóbb a hely, valamint ennyi pénzért már bizony felvehetnék a rendelést az asztalnál is, szóval csak 4/5.

Különvélemény by blahalujza: csirkés-négysajtos penne leginkább uncsi volt, határozottan túlárazva. 3/5

 


View Kajáldablog helyek in a larger map

1 komment

Intro

2009.04.21. 16:35 KTamas

Szóval az történt, hogy a Déli pályaudvartól, ahol viszonylag limitált opcióink voltak, a Cég beköltözött ide az 5./7. kerület határába, így hirtelen egyszerre 15 helyre tudunk ebédelni menni, ami jó, és erről mi írni fogunk, mert miért is ne.

1 komment

Címkék: intro bevezetés